no to może macie tam bardzo porządny serwis, ja niestety doświadczyłem jednego, że jak coś sie popsuje i trzeba wyłożyć pieniążki na to, to z pewnością w okresie gwarancji nie będą to ich tylko moje pieniądze, dlatego takie posunięcia jak wymiana modułu, anteny itd... hmmm, dla mnie ryzykowne podejście. jest to moje bodajże 8 auto w życiu wiec trochę się przeżyło czasu i dlatego wolę być ostrożny.
[OII] Centralka elektryczna - skąd pociągnąć napięcie +12V
Zwiń
X
-
kross12
-
blind_walker, za późno - już połamałem po zamontowaniu ponownym się trzyma ale sobie już nową okrągłą rameczkę w ASO zamówiłem.
[ Dodano: Czw 28 Lip, 11 22:01 ]
blind_walker, to powiedz mi jeszcze proszę ile stopni w prawo i jak mocno go trzeba obrócić bo wczoraj próbowałem i dupa. Wciska się oczywiście ale w prawo za dużo się nie da obrócić - jakieś 15 stopni może - a wyjść nie chce i tak.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czyzyk64witam. odświerze nieco temat.
Mam pytanko do fachowców z elektryki, pod który wolny miejsce na bezpiecznik moge sie wpiąć aby mieś zasilanie +12V po stacyjce ?, tak aby can nie wywalał blędów.
W zalączeniu fotki
Mam nadzieje że zrozumiałe
Komentarz
-
-
witam, a ja mam takie pytanie: czy podłączanie dodatkowych źródeł poboru prądu z już istniejących to nie wprowadza dodatkowych wpisów (błędów) w komputerze? bo technicznie to widzę że wszystko opanowane jest, ale przecież zmieni się obciążenie łącza?Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matomprawitam, a ja mam takie pytanie: czy podłączanie dodatkowych źródeł poboru prądu z już istniejących to nie wprowadza dodatkowych wpisów (błędów) w komputerze? bo technicznie to widzę że wszystko opanowane jest, ale przecież zmieni się obciążenie łącza?
Jedyne co potrafi to wykryć błąd gdy spali się jakiś bezpiecznik (bo np. pompa abs nie odpowiada a jest w systemie), albo posumować znane obciążenia (np. włączenie świateł, ogrzewania szyby itp.) po to aby zmniejszyć pobór mocy przez inne urządzenie (mam na myśli omawianą w innym temacie grzałkę elektryczną, której moc zależy od kilku warunków m.in. włączonych obwodów).
Jedyne zagrożenia jakie niesie podłączenie się pod instniejący obwód to przeciążenie tego obwodu = spalenie jakiegoś bezpiecznika i w związku z tym wyłączenie jakiejś funkcjonalności samochodu.
Komentarz
-
-
Czy taki adapter nada się do wyciągnięcia 12V dla CB ze skrzynki bezpieczników?
http://allegro.pl/adapter-bezpieczni...939720740.html
Trzeba gniazdo 12V zamontować zamiast wtyków dla multimetru i powinno działać, czy muszę jeszcze masę podłączyć do adaptera?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hizokuCzy taki adapter nada się do wyciągnięcia 12V dla CB ze skrzynki bezpieczników?
http://allegro.pl/adapter-bezpieczni...939720740.html
Trzeba gniazdo 12V zamontować zamiast wtyków dla multimetru i powinno działać, czy muszę jeszcze masę podłączyć do adaptera?
PS.A jak toto by miało działać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzinNie nada się. To jest do zupełnie czego innego.
PS.A jak toto by miało działać?
Nadal nie widzę powodu dla którego ten kabel się nie sprawdzi??
Komentarz
-
-
no bo się po prostu nie zmieści pod pokrywką
powinien być zakrzywiony pod kątem 90 stopni
Naprawdę nie wiem, co was powstrzymuje przed dodaniem nowego bezpiecznika do skrzynki bezpieczników. W skrzynce są wolne miejsca na bezpieczniki z doprowadzonym +12V. na "nóżce od góry". Wystarczy dodać pin bodajże 000 979 131E i wpiąc go na dole. Po włożeniu bezpiecznika w gniazdo będzie 12V na tym pinie chronione bezpiecznikiem. Żadnego rzeźbienia w gównie z jakimiś przelotkami. Przewody, które dochodzą do tej skrzynki wytrzymają wybuch bomby atomowej niż się spalą od jakiegoś śmiesznego bezpiecznika 10 czy 20 A....Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Tak, to fakt, nie zmieści się, zauważyłem. Zakrzywionych nie znalazłem.
Odpowiedni byłby taki "Zündplusadapter" jak tu http://www.octavia-forum.de/forum/vi...p?f=19&t=15971, ale nie mogę namierzyć podobnego.
Taki gotowy adapter byłby wygodniejszy i można, by go szybko zdemontawać przed wizytą w ASO. W ostateczności pewnie zrobię tak jak piszesz, Enriquez.
Komentarz
-
Komentarz